Escrocii_vand_plopi_pe_post_de_brazi_de_CraciunFiţi cu ochii în patru atunci când vă alegeţi pomul de Crăciun! Poliţia Capitalei a descoperit în ultimii ani în pieţe cazuri de escroci care vindeau plopi, uneori chiar tăiaţi de pe marginea şoselelor, pe post de brazi. Cei păcăliţi descopereau abia acasă când îi desfăceau sau chiar după trecerea sărbătorilor, când observau că presupusul brad umplea camera de frunze moarte.

„Infractorii profită de faptul că aceste două soiuri de arbori, odată tăiaţi, sunt extrem de asemănători”, spune chestorul Ioan Pop. „Omul nu se uită atent, poate nici nu se pricepe, unde mai pui că mulţi escroci mai şi aranjează faţa copacului cu ace, ca să pară brad. Au fost cazuri şi mai grave, de pildă un domn care vroia un brăduţ de 1,50 m s-a trezit când l-a desfăcut că era un ditai sequoia de nu avea loc în apartament de el.”

Specialitşii spun că există totuşi câteva diferenţe care să ne ajute să deosebim bradul de plop. „În primul rând vă uitaţi la carcasă, carcasa de brad e mai scurtă, mai grosolană. De asemenea, are un miros specific, puteţi lua cu dumneavoastră ca să vă ajute un odorizant de maşină tip brăduţ, fiindcă miroase aproape la fel. Dacă puteţi, cereţi-i vânzătorului să vă dea să gustaţi un con sau un ac: dacă simţiţi la limbă că e con, respectiv ac, înseamnă că este, într-adevăr, brad.”
beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Radu | Wednesday, 14.12.2011 09:49 Social

National Cinematografic