Primul_satelit_romanesc_ne-a_facut_de_ras_in_spatiuVeşti proaste din cosmos! Goliat, primul satelit românesc plecat în spaţiu, se pare că se va întoarce cât de curând în patrie – şi nu din proprie iniţiativă. „A făcut el ceva...”, spun reprezentanţii Agenţiei Spaţiale Române, deşi nu deţin detalii asupra faptelor comise de Goliat. Din informaţiile pe care le-au primit de la NASA, specialiştii români sunt însă siguri că satelitul ne-a făcut de râs şi în spaţiu. „Ultimele imagini pe care le-am primit ni-l arată împodobit cu o emblemă de Merţan. De asemenea, satelitul ne-a mai trimis şi nişte fotografii cu el pe pat, doar în chiloţi, acoperit cu euro”. 

Din această cauză satelitul Goliat va fi repatriat, autorităţile spaţiale anunţând că-l vor pune la prima cursă înapoi spre Pământ. „Ce e mai rău”, afirmă oficialii Agenţiei Spaţiale, „e că-i face de râs şi pe ceilalţi sateliţi româneşti, plecaţi la muncă cinstită. Din investigaţiile noastre rezultă că a trimis atâţia bani la rudele de pe Pământ încât acestea şi-au înălţat un palat cu turnuleţe de control. De asemenea, s-ar fi înhăitat cu alţi sateliţi est-europeni şi se pare că stau împreună într-o baracă în condiţii greu de descris. Noi, când l-am trimis, ştiam că e un satelit de buzunar, dar se pare că asta nu însemna că e mic, aşa cum am crezut noi, ci că e specializat în buzunare”, declară cu regret oficialii români. 
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Radu | Tuesday, 28.02.2012 15:01 Social

National Cinematografic