Copiii_nu_au_nicio_perspectiva_profesionala_dupa_terminarea_clasei_pregatitoareZeci de mii de părinţi din România s-au alătura unui protest vehement pe Facebook care cere reformarea clasei pregătitoare, deoarece nu este suficientă ca să-i pregătească pe copii pentru viaţa de adult. Mai grav, spun părinţii indignaţi, micuţii ies de pe băncile clasei pregătitoare complet dezorientaţi asupra viitorului lor şi practic fără nicio perspectivă profesională. Cea mai bună dovadă, afirmă semnatarii protestului, este faptul că majoritatea proaspeţilor absolvenţi de pregătitoare spun că vor să se facă astronauţi sau prinţese, ceea ce arată cât de puţine îi învaţă şcoala despre ceea ce se cere la ora actuală pe piaţa forţei de muncă.

„Sunt toată ziua plecată la mall”, se plânge pe Facebook o mamă din Iaşi, „şi când îmi iau copilul seara de la pregătitoare îmi vine să dau cu sacoşele de cumpărături de pământ când văd cât de nepregătită e pentru viaţă. Eu speram că o să meargă la serviciu cât de curând, dar am senzaţia că va trebui să o mai ţin la studii câţiva ani buni.”

Alţi părinţi se plâng de programa clasei pregătitoare, despre care afirmă că e complet neadaptată la cerinţele pieţei forţei de muncă. „Matematica combinată cu explorarea mediuluI? Eu aş fi vrut copilul meu să se angajeze la NASA, cu aşa nişte cunoştinţe superficiale nu are absolut nicio şansă. Nici măcar o corporaţie multinaţională nu ar angaja pe cineva care a studiat Matematică şi explorarea mediului”, scrie pe Facebook un părinte din Tecuci.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Radu | Tuesday, 06.03.2012 15:09 Social

National Cinematografic