James Cameron a mărturisit ieri că ideea pentru filmul Avatar i-a venit după ce a citit un articol despre exploatarea auriferă de la Roşia Montană.

“Când am aflat de pe net despre cazul ăsta, mi-am dat seama că povestea e o adevărată mină de aur”, a declarat Cameron.

Regizorul american s-a urcat imediat în avion, de unde nu s-a mai dat jos până când nu a venit şi un pilot care să-l ducă în ţara noastră.


“Odată ajuns în România, am aranjat o întâlnire cu Remus Cernea. Hipiotul ăla ştie o grămadă de chestii despre Roşia Montana, e viaţa lui. Am vrut să-l văd şi pe Bucurenci, dar din păcate avea programare la ginecolog.”

Cameron s-a dus apoi să vadă cu ochii lui mica localitate ardeleană, care datează de pe vremea romanilor, când populaţia din zonă vorbea latina la perfecţie şi declina aproape zilnic substantive la cazul ablativ.

“M-au impresionat foarte mult locurile alea, mai ales că toate sunt 3D. Asta m-a inspirat să fac şi eu filmul 3D”, a mărturisit regizorul.

Cameron a spus că are de când să mai vină în România, mai ales că i-au plăcut mâncărurile noastre tradiţionale: gulaşul şi colacii secuieşti.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Dan | Friday, 15.01.2010 12:18 Social

National Cinematografic