Mencinicopschi_Aveti_mare_grija_de_unde_luati_gripa_ca_sa_nu_va_imbolnavitiUn nou avertisment de sezon de la îndrăgitul Gheorghe Mencinicopschi! „Doctor Menci” atrage atenţia asupra gripei, care în această perioadă se găseşte pe toate drumurile, fiind de sezon. „Aveţi mare grijă de unde o luaţi”, spune el, „încercaţi să nu luaţi de la necunoscuţi chiar dacă v-o oferă mai avantajos fiindcă în felul acesta riscaţi să luaţi tot felul de boli – vă simţiţi rău după aia, vă curge nasul şi aveţi febră şi nu ştiţi de ce. Luând gripă de la oricine, fără discernământ, practic vă jucaţi cu sănătatea dumneavoastră.”

„În ciuda a ceea ce crede lumea, nu orice gripă e bună”, continuă profesorul Mencinicopschi. „Există, de pildă, gripa chinezească, care e de foarte proastă calitate, după 2-3 zile te lasă. Multă lume se orientează acum spre gripa porcină, dar vă avertizez că e periculoasă pentru colesterol, îngraşă foarte tare. Eu recomand mai degrabă o gripă de pasăre, aviară, care nu pică greu, puteţi să o daţi cu încredere chiar şi copiilor.”

Mencinicopschi ne mai recomandă să nu luăm gripă ce provine de la bolnavi crescuţi în spitale, ci doar de la bolnavi crescuţi la sol, în aer liber. „Aveţi, de asemenea, mare grijă să păstraţi gripa la rece, pentru că altfel după câteva zile nu mai e bună de nimic.”
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Radu | Wednesday, 21.03.2012 15:32 Social

National Cinematografic