74% dintre elevi nu s-au prezentat la BAC, pe motiv că oricum se înscriu la Spiru Haret

BAC-ul pare să devină, de la an la an, tot mai demodat. Dacă în ultimii ani rata de promovabilitate a scăzut constant, anul acesta s-a sesizat o scădere vertiginoasă a prezenței, aproape trei sferturi din elevi refuzând să intre în sala de examen, pe motiv că vor să urmeze cursurile Universității „Spiru Haret”, acolo unde diploma de BAC nu este obligatorie.

„Chiar nu văd de ce aș mai pierde o săptămână la școală, după un an în care am chiulit. De ce să mă trezesc cu noaptea în cap, să pierd și bani, că anul ăsta s-a scumpit șpaga, doar ca să am o hârtie fără valoare? Mai ales că la Spiru nu se cere BAC-ul la nici una dintre cele 8 facultăți la care vreau să mă înscriu. Învățământul românesc este probabil singurul din lume care mai funcționează după acest sistem falimentar, cu diplome și examene de absolvire”, spune elevul Manuel Rotaru.

Reprezentanții „Spiru Haret” pun, totuși, o condiție. „Îi vom primi numai pe cei care nu s-au prezentat la BAC. Cei care au dat și l-au picat e clar că au vrut să se ducă la universități serioase, astfel că nu ar veni cu toată inima la Spiru”, a declarat Aurelian Bondrea, patronul instituției de învățământ.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Luchian
2 iulie 2015 02:00
Citește mai mult despre: admitere BAC facultate Spiru

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult