Nastase-acuza-conditiile-mizerabile-de-detentie-Am-doar-reproduceri-dupa-stampe-japoneze-in-celulaAbia ajuns în Penitenciarul Rahova, Adrian Năstase a organizat deja o conferinţă de presă cu aproximativ 50 de ziarişti în salonul de primire al celulei sale pentru a se plânge de condiţiile de detenţie, pe care le-a descris drept “mizerabile, absolut inumane”. Fostul premier a adus lacrimile pe chipul jurnaliştilor de la Antena 3 când le-a arătat ce reproduceri slabe după stampe japoneze are pe pereţii celulei şi cât de rărite sunt covoraşele persane din baie.

“Nu vreau să fiu arogant”, şi-a început Năstase discursul, ”dar a trebuit să-mi aduc de acasă un Tonitza şi un Luchian, pentru că directorul penitenciarului, clar un băsist convins, a refuzat să-mi pună la dispoziţie vreunul. Nu mai zic de biblioteca închisorii, absolut jenantă, nici măcar un manuscris medieval sau o ediţie bibliofilă. Nu ştiu cât timp mai pot suporta asemenea condiţii”.

Din nefericire, conferinţa de presă s-a întrerupt după câteva minute din cauză că ziariştii de la Jurnalul s-au legat de gratii şi au cerut, printre hohote de plâns, să fie închişi ei în locul lui Năstase, care nu merită un asemene regim inuman. Fostul prim-ministru a spus însă că întreruperea pică tocmai bine, deoarece are programare la manichiură după ce ieri şi-a agăţat o unghie în celulă din cauza condiţiilor oribile de detenţie.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.


National Cinematografic