75% dintre români sunt cei mai fideli fani ai oricărei trupe va concerta la noi luna viitoare

Acesta este rezultatul unui recent studiu INSOMAR asupra preferinţelor muzicale ale românilor. „Imensa majoritate a românilor sunt extrem de fideli unei formaţii, fie că e rock, pop sau jazz”, spun sociologii care au realizat studiul, „cu o singură condiţie: respectiva trupă trebuie să fi anunţat că va concerta în ţara noastră în următoarea lună. În caz contrar, dacă li se spune că exact aceeaşi formaţie nu va veni prea curând în România, oamenii declară imediat că oricum nici nu au auzit de ea sau că urăsc respectivul gen muzical”.

Sociologii dau şi exemple: de pildă, până să anunţe că vin la noi Gotan Project, Pink Martini sau In Flames aveau 10-20 de fani români care nu se declarau extrem de fideli, ascultându-i doar de la primul album. În momentul în care au început să se pună în vânzare biletele la respectivele concerte, numărul fanilor a crescut la peste trei sferturi din populaţia României. Cei mai mulţi dintre aceşti noi fani extrem de fideli declară că sunt prieteni personali cu membrii trupelor, că ar da oricât pe un bilet la concert dacă n-ar şti că le-au cumpărat deja pe toate indivizi care n-au nicio treabă cu muzica respectivilor artişti sau dacă n-ar avea o şedinţă foarte importantă la serviciu exact la ora la care începe concertul.

Conform sociologilor, aceşti fani iau cu mult curaj apărarea artiştilor preferaţi în comentarii pe YouTube şi se extaziază de fiecare dată când aud rostite numele lor, deşi se pare că sunt complet indiferenţi, chiar miraţi, când li se spune titlul unei piese ceva mai puţin cunoscute sau al unui album de la începuturi. Concluzia sociologilor este cred că pur şi simplu suntem un popor extrem de constant şi de serios atunci când e vorba de a-şi schimba valorile peste noapte.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
11 decembrie 2011 08:41

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult