mormantul_lui_istvankamon_redeschisUn nou scandal iredentist tinde să agite apele în Ardeal. O echipă de arheologi maghiari a dezgropat o serie de morminte ale unor faraoni unguri care datează de pe vremea piramidelor egiptene. "Încă o dovadă că am fost aici înaintea românilor", au concluzionat, imediat, oamenii de ştiinţă maghiari.


Complexul funerar, descoperit pe Valea Arieşului, conţine mai multe morminte regale. Până acum arheologii au deschis mormintele faraonilor unguri Iştvankamon şi Ramsesz II. Conform scrierilor de pe pereţi vechii unguri aveau un panteon bogat, ei închinându-se la Isis, Osiris şi Csaba Zoltan.

Afirmaţiile arheologilor maghiari nu au rămas fără răspuns. "Poftim, s-a găsit cine să vorbească, ăştia care s-au hrănit cu carne de sub şaua cămilei. Păi noi, poporul român, suntem atât de vechi pe aceste meleaguri că până şi desenele rupestre din peşteri sunt scrise în limba dacă", a afirmat cunoscutul arheolog Decebal Popescu.

Foto: Jun

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Monday, 27.08.2012 11:43 Social

National Cinematografic