florile_pe_cale_de_disparitieReprezentanţii Ministerului Mediului au anunţat că, după deschiderea anului acesta şcolar, mai bine de 4000 de specii de flori din România şi Europa sunt pe cale de dispariţie. Printre acestea se numără câteva specii de trandafiri, aproape toate speciile de garoafe şi multe specii de gladiole.

Astfel, conform studiului elaborat de Ministerul Mediului, România mai poate susţine, cu resurse proprii, doar două deschidere de an şcolar. "După 2014, dacă mai continuăm în stilul ăsta, va trebui să apelăm la replantări masive de gladiole, crini, zambile sau trandafiri", a explicat secretarul de stat Decebal Popescu. "Recomandarea noastră, care este şi în concordanţă cu aquis-ul comunitar, este de a înlocui florile cu o şpagă, care este mult mai ecologică şi ţine mai mult, nu se ofileşte după două-trei zile".
beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Monday, 17.09.2012 17:11 Social

National Cinematografic