horele_interzise_spatii_publiceDupă dezbateri aprinse, Uniunea Europeană a adoptat ieri amendamentul care interzice horele în spaţii închise. Decizia intră în vigoare începând de astăzi, deşi ţările cu un procent mare de horitori, printre care România, Spania şi Italia, vor beneficia de un răgaz de 2 ani, timp în care patronii trebuie să amenajeze locuri speciale pentru horit, izolate fonic şi marcate corespunzător.

“Populaţia rurală riscă să o depăşească pe cea urbană dacă nu luăm măsuri drastice împotriva horitului”, a explicat un oficial UE. “Expunerea la hore duce, în timp, la dezvoltarea de obiceiuri rustice precum chiuitul şi strigătura, foarte dăunătoare plămânilor. În plus, tinerii vor fi tentaţi să încerce şi dansuri mai grele, unii dintre ei devenind chiar căluşari.”

După cum era de aşteptat, românii sunt nemulţumiţi de noua lege. “Hora face parte din cultura acestui neam. Cum să te duci la o nuntă sau cumetrie şi să trebuiască să ieşi în frig să horeşti? Există deja suficiente localuri pentru nehoritori”, a afirmat cunoscutul patriot Zoltán Király, amintind că statul român a luat recent şi alte măsuri nepopulare, precum interzicerea reclamei la CD-urile cu muzică populară.
beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Monday, 17.09.2012 18:13 Social

National Cinematografic