scoli_inchise_lipsa_carciumiDeşi majoritatea elevilor au putut ciocni astăzi un pahar în cinstea noului an şcolar, zeci de unităţi de învăţământ din întreaga ţară nu au primit încă autorizaţie de funcţionare pentru că nu pot asigura tinerilor care le frecventează baruri de zi, cârciumi sau terase corespunzătoare.

“Barurile din apropierea multor şcoli sunt un veritabil pericol pentru elevi”, au declarat surse oficiale. “Elevii chiulesc în condiţii improprii. La cârciuma unui grup şcolar din Teleorman, de exemplu, din 12 tipuri de băuturi alcoolice înscrise în meniu, doar 3 erau pe stoc. Berea era peste temperatura considerată acceptabilă iar vodca era îndoită cu apă.”

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în mediul rural, unde mai multe unităţi de învăţământ nici măcar nu dispun de un bar propriu. “Elevii sunt nevoiţi, uneori, să parcurgă kilometri pe jos până la o cârciumă, deşi legea prevede să se vândă alcool pe o rază de 500 metri în jurul fiecărei şcoli”, a afirmat un inspector şcolar. “În aceste condiţii, primăriile ar trebui să asigure copiilor măcar un microbuz în care să bea, mai ales pe timpul iernii.”
beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Monday, 17.09.2012 20:13 Social

National Cinematografic