oltchim_fantaSistarea producţiei şi privatizarea controversată a celui mai mare combinat chimic din România a afectat serios industria alimentară din ţara noastră. Obişnuiţi să ia ingrediente ieftine, naturale, de la combinatul chimic din România, giganţii Fanta şi Danone se văd nevoiţi să apeleze acum la alţi furnizori.

"Aici se crea un benzoat de sodiu absolut excelent, raportul calitate preţ era imbatabil. E ştiut că în ţările mai puţin dezvoltate se fabrică chimicale naturale, nu de-astea modificate genetic", a explicat un director de la Fanta Europa. Şi reprezentanţii Danone s-au arătat îngrijoraţi de mişcprile de pe piaţa chimicalelor naturale. "E-uri ca în România nu găseşti oriunde, presimt că foarte mulţi oameni vor suferi şi vor avea trafic intestinal mai greu", spun reprezentanţii companiei.

Altă industrie afectată de haosul de la Oltchim este cea a vinurilor: "O să ajungem să facem vin din struguri, ca cei mai înapoiaţi oameni", s-au plâns câţiva proprietari de podgorii româneşti.
Scris de Eftimie | Monday, 24.09.2012 14:40 Social

National Cinematografic