urs_va_primi_300euroÎn urma agravării tensiunilor dintre localnici şi urşi în mai multe comune din zona montană, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat în cursul zilei de azi că va oferi fiecărui urs câte 300 de euro ca să se întoarcă în pădure. Astfel ar urma să fie repatriaţi peste 1000 de urşi stabiliţi fără acte în localităţi din Dâmboviţa, Argeş şi Covasna.

“Există riscul ca urşii să iasă din nou din pădure cu prima ocazie, 300 de euro nu le vor ajunge pentru mult timp”, şi-a arătat îngrijorarea un pădurar. “Personal, nu am cunoscut niciun urs care să-şi câştige traiul prin muncă cinstită. Majoritatea se ocupă cu furtul de oi şi viţei, iar dacă încerci să-i legitimezi, se fac că nu înţeleg şi chiar te atacă.”

Pentru a fi eficientă, operaţiunea de repatriere a urşilor trebuie să înceapă urgent, înainte de sosirea iernii. “Odată ce şi-au făcut bârlog şi au intrat în hibernare, poţi să le fluturi şi 1000 de euro pe la nas, nici nu se uită la ei”, a susţinut ministrul Mediului. “Procedura este îngreunată şi de faptul că nu am reuşit să găsim şofer pentru autocarul pe care îl vom pune la dispoziţia urşilor.”
beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Tuesday, 25.09.2012 16:41 Social

National Cinematografic