fermentarea_vinuluiFreamăt, tresărire şi angoasă, acestea ar fi cuvintele care descriu cel mai bine emoţia beţivilor români, care aşteaptă să fermenteze vinul de anul acesta. Până la Festivalul Cepului, ziua celei mai mari bucurii a beţivilor, au mai rămas doar 4 zile.

"Vom dormi lângă butoi, asta e tradiţia în familia noastră, până în clipa în care tragem vinul şi putem să-l gustăm pentru prima oară", declară Fane Buşilea, beţiv de 25 de ani. Acesta susţine că Festivalul Cepului este pentru el mai important decât Crăciunul.  "Când eram mic, tata îmi punea o sticlă de must în ghetuţe. Sunt beţiv din tată-n fiu", susţine Fane Buşilea.

Beţivii, care practic nu pot închide ochii cu gândul la conţinutul butoaielor, tresar la fiecare bolborosire a licorii, oftând că până la momentul trasului în sticle au mai rămas aproape 100 de ore.
Scris de Ionut | Tuesday, 09.10.2012 07:51 Social

National Cinematografic