trafic_ingreunat_gaza_autoritatiNumeroşi locuitori din fâşia Gaza se plâng că şi anul acesta autorităţile locale au fost luate complet pe nepregătite de bombardamentele de iarnă. “Ca de obicei, s-au trezit pe ultima sută de metri să facă ceva, să dea tranşeele cu antiderapant şi să intervină cu buldozerele”, a declarat un membru Hamas, nemulţumit că depunerile masive de bombe au îngreunat traficul de-a lungul întregii fâşii.

De cealaltă parte, autoritatea din Gaza dă vina pe ţăranii palestinieni care, în ciuda experienţei de anul trecut, continuă să-şi construiască gospodăriile în zonele bombardabile. “Noi am vrut să-i mutăm mai la deal, le-am făcut şi case acolo. Ei au refuzat, pe motiv că stau acolo de zeci de ani, acolo au beciul cu muniţie, acolo şi-au pus răsadurile de dinamită” s-a plâns Yehudi Popescu, viceprimar în fâşia Gaza.

În prezent, circulaţia este încă blocată în Gaza, după ce vântul a început să viscolească bombele căzute în seara precedentă, dar localnicii mai întreprinzători au pus deja mâna pe lopeţi sau şi-au dotat tancurile cu şenile de iarnă şi pluguri pentru a facilita accesul spre gospodăriile izolate.
Scris de Eftimie | Wednesday, 21.11.2012 16:08 Social

National Cinematografic