orasul_ascuns_de_zapadaDescoperire de senzaţie în nordul judeţului Dâmboviţa unde, după mai bine de trei ani de săpături, arheologii au descoperit un sat întreg, plin de români, care rămăseseră prinşi în nămeţi în 1993. Sătenii pierduseră aproape orice speranţă că vor fi salvaţi iar unii dintre ei deja se apucaseră să se deszăpezească singuri.

"Din fericire oamenii nu au fost foarte şocaţi la vederea noastră. Peisajul din jurul lor a rămas aproape neschimbat în ultimii 20 de ani, n-a reparat nimeni drumul până la ei, curent electric tot n-au, podul peste râu e tot dărâmat, de la inundaţiile din '84. Este un colţ de Românie neatins de civilizaţie, ca multe din ţara noastră", a explicat şeful echipei de cercetători.

Din păcate, odată ce s-au mai dezmorţit, oamenii au început să pună întrebări. "Ne-au întrebat de punctul 8 de la Timişoara, dacă FSN-ul mai e la putere şi ce mai face Băsescu, ăla care a vândut flota. Le-am răspuns sincer şi ne-au cerut să-i înzăpezim la loc", s-au plâns arheologii.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Thursday, 13.12.2012 14:06 Social

National Cinematografic