braconieri_mamut_lanos_suceavaPoliţia Suceava a capturat un grup de braconieri în timp ce aceştia încercau să vâneze mamuţi lânoşi pe teritoriul judeţului. "Profită de faptul că e ger şi mamuţii vin să se încălzească lângă râuri. Acolo îi pândesc şi îi împuşcă, pentru a le lua colţii şi blana", susţine comisarul Ion Aghionoaei.

Braconierilor li s-a întocmit dosar penal, iar mamuţii lânoşi urmează să fie luaţi de autorităţi şi instalaţi într-un adăpost temporar. Potrivit poliţiştilor, mamuţii au revenit în zonă pe fondul pătrunderii masei de aer rece din Siberia. Prezenţa mamuţilor în Suceava dă mari bătăi de cap autorităţilor, care susţin că nu s-au mai confruntat cu aşa ceva de la marile geruri din '78.

Blana de mamut lânos este la foarte mare căutare prin satele sucevene, din ea realizându-se bundiţe, căciuli precum şi sarici de ciobani. În lungile luni geroase de iarnă sucevenii se înfofolesc cu blănuri de mamut şi stau la gura focului, depănând snoave şi făcând cimilituri.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Thursday, 13.12.2012 18:36 Social

National Cinematografic