piramida_kheopsDupă ani de cercetare, oamenii de ştiinţă anunţă că au reuşit să decodifice inscripţia hieroglifică de la intrarea în piramida lui Kheops, cea mai impunătoare construcţie a Egiptului antic. Potrivit unor surse oficiale, adevăratul break-through în descifrarea înscrisurilor enigmatice ar fi avut loc odată cu cooptarea în echipă a lui Decebal Popescu, reputat egiptolog român.

Acesta a declarat: “Când am văzut prima oară, în poze, acele blocuri imense de piatră, îngrămădite unul peste altul fără vreun scop practic, m-am gândit automat la bordurile din oraşul meu natal. Atunci mi-am dat seama că în slujba faraonilor, în administraţia locală, se aflau cu siguranţă şi daci, strămoşii românilor. Ştiam ce scrie pe piramida lui Kheops încă dinainte să ajung acolo.”

“Inscripţia care tronează la intrarea în edificiul înalt de 140 de metri, realizat din 2 milioane de pietre, la care zeci de mii de sclavi au lucrat timp de zeci de ani, o povară absurdă pentru economia Egiptului de la acea vreme, s-a dovedit într-adevăr a fi ‘Aici sunt banii dumneavoastră!’, alături de apostila primarului de la acea vreme al platoului Gizeh”, a confirmat un alt arheolog.
Scris de Vasile | Wednesday, 13.02.2013 13:08 Social

National Cinematografic