9 din 10 bucureşteni cred că Codul Rutier este doar o superstiţie, în care cred doar fraierii

Un studiu efectuat pe şoferii bucureşteni a scos la iveală faptul că aceştia sunt mult mai ateişti de cât se ştia până acum. Astfel, mai bine de 90% dintre aceştia nu cred în existenţa Codului Rutier. Totuşi, dau bani la poliţist că „aşa se face, şi tata a dat, şi bunicul. E datina”.

„Ăstea-s mituri pentru fraieri şi oameni slabi de înger”, explică Robert Acrişor, şofer bucureştean care tocmai a parcat în intersecţie, cu avariile puse. „Poliţia, ca să facă bani, se foloseşte de credulitatea omului de rând, exact ca-n evul mediu. Eu am luat de trei ori carnetul de şofer, n-a trebuit să citesc nici un cod, nici să-l ştiu. M-a întrebat doar dacă am un plic, să nu dau banii ca la piaţă”, spune acesta.

Acelaţi studiu a scos la iveală că în unele judeţe ale ţării există şoferi care cred într-un cod rutier învechit, de dinainte de marea schismă. Astfel, în Prahova, şoferii folosesc codul rutier al lui Carol, cel din 1924, învăţătura fiind transmisă din tată în fiu, prin ceasloave vechi. În Alba, şoferii folosesc un cod rutier papistaş, fără legătură cu codurile rutiere moderne în timp ce în Covasna şoferii sunt, pur şi simplu, cretini.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
9 decembrie 2013 06:12

Alte articole

Vezi mai mult