Încă un scandal monstru zguduie lumea academică din România! Ca de obicei, e vorba de Academia de Poliţie, unde un soft antiplagiat lăsat nesupravegheat a luat la puricat toate lucrările de doctorat din ultimii 25 de ani.

Rezultatul a fost şocant: 90% din teze sunt plagiate de la acelaşi autor, un anume Vlăduţ, care în 1994, la vârsta de 5 ani, a desenat câteva bastonaşe, un omuleţ şi o pisică folosind o cariocă verde.

doctorat_academia_politie.jpg
"Aceleaşi bastonaşe, pe alocuri rearanjate, se regăsesc în peste jumătate din tezele de doctorat de la Poliţie. Cât despre omuleţ şi pisică sunt aproape omniprezente - fără citarea sursei, fără ghilimele, fără nimic. Unii doctoranzi au desenat şi un câine, ca să pară că au contribuit cu ceva, dar acel câine e de fapt doar pisica cu urechile modificate", spune jurnalistul Emil Şerban, care a semnalat plagiatul.

Conducerea Academiei nu a reacţionat, însă câţiva poliţişti au fost văzuţi acoperind dovezile cu abţibilduri cu Snoopy.

TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Vasile | Friday, 06.09.2019 15:07 Social

National Cinematografic