90% din români au ales să dea 2% din impozit pentru descoperirea unui leac contra mahmurelii

Potrivit primelor statistici ale Ministerului Finanţelor, majoritatea românilor care şi-au depus declaraţiile 200 au ales să doneze 2% din impozit în scopul descoperirii unui leac contra mahmurelii.

Statisticile arată că peste 90% din românii care au venituri din alte surse, precum drepturi de autor, au redirecţionat 2% din impozitul pe venit către laboratoare de cercetări medicale din ţară, al căror profil este descoperirea unui medicament universal contra mahmurelii.

„Cred că este un gest normal, care demonstrează o atitudine pozitivă, optimistă, faţă de situaţia mahmurilor de la noi din ţară şi sperăm că aceşti bani ne vor aduce mai aproape de visul de aur al tuturor beţivilor, respectiv un leac 100% eficient contra mahmurelii, acest flagel care afectează zilnic sute de mii, dacă nu milioane de români”, a declarat savantul Decebal Popescu, şeful echipei de cercetători de la Institutul de Combatere a Mahmurelii.

Cercetătorii apreciază că mulţumită interesului şi donaţiilor firmelor private, calvarul mahmurilor ar putea înceta în cel mult 10 ani.

Scris de Ionut
15 mai 2013 15:14

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult