paine_pipera_romglezaUn tânăr român din Pipera se plânge de discriminare! Potrivit acestuia, angajaţii magazinului alimentar din cartier, aflat la parterul unui office building, ar fi refuzat să-i ofere o pâine pentru că nu a cerut-o în romgleză, limba minorităţii corporatiste. În ultimii ani, pretenţiile de autonomie ale corporatiştilor în zona de nord a Bucureştiului sunt din ce în ce mai vocale, cazul tânărului nefiind un incident singular.

“Am intrat în magazin, ca tot omul, şi am zis: daţi-mi, vă rog, o pâine”, declară tânărul. “Vânzătorul n-a schiţat niciun gest şi s-a uitat urât la mine, ba mai mult, cred că l-am auzit murmurând ceva în romgleză: fuck off, luzăre, aici e our country. Mi se pare inadmisibil! ”

Reprezentanţii corporatiştilor susţin însă că tânărul ar fi avut o atitudine provocatoare. “Era în tricou, fără nici un fel de badge sau ecuson, if you understand me”, susţine Zoltan Kiraly, CEO la o multinaţională din zonă. “În plus, nu e deloc alright să ne obligaţi să învăţăm română. Între orele 9 şi 17, 90% din populaţie speaks only romgleză here. Era chiar atât de greu să zică ‘give me a chiflă please?’ sau ‘Daţi-mi un loaf de bread’?”
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Friday, 05.04.2013 18:00 Social

National Cinematografic