cocalar_pe_loc_de_handicapat_copy„E din ce în ce mai greu să găseşti un loc liber de parcare destinat persoanelor cu handicap”, se plânge Robert Hacrişor, un binecunoscut cocalar bucureştean. „Nu am făcut un calcul, că nu ştiu să scriu sau să citesc, dar am impresia că ne batem câteva mii de cocalari pe fiecare loc de parcare pentru handicapaţi.”

Cocalarii susţin că, cel puţin în marile oraşe, ei sunt majoritari, astfel că locurile de parcare ar trebui să conţină preponderent spaţii destinate persoanelor cu handicap. „Eu, ca cocalar, nu pot parca pe un loc normal. Dacă nu parchez pe loc de handicapat, ce cocalar mai sunt eu? E tot mai greu să fii cocalar adevărat în ţara asta”, se plânge un cocalar teleormănean.

În plus, cocalarii cer ca pentru ei să fie construite rampe speciale de acces în instituţiile publice, ca să poată urca cu maşina până la ghişeu. „De ce să cobor eu din maşină când îmi plătesc impozitul sau amenda? Eu vreau să merg cu BMW-ul până la ghişeu, să plătesc de la geamul maşinii”, propun cocalarii.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Calin | Friday, 05.04.2013 18:10 Social

National Cinematografic