Un Citroen care i-a aparţinut Elenei Ceauşescu a fost scos la vânzare cu 1.000 de euro. Maşina, o rablă ordinară, este acum a unui târgoviştean care s-a săturat să mai bage bani în întreţinerea ei.

Mulţi sunt surprinşi de preţul mic pe care-l cere proprietarul, dar explicaţia e simplă. Înainte de 1989, maşina era supraevaluată. Oamenii din jurul lui Elenei Ceauşescu o ţineau întruna cu cât de bun este automobilul, iar femeia a ajuns să-i creadă şi l-a păstrat.

Se pare că Vadim are chiar o poezie în care spune despre Citroenul Ceauşeascăi că este o „maşină de renume mondial, pentru care nicio izbândă nu e grea,/ un monument de cinste, hărnicie şi virtute pe care şi Ayrton Senna l-ar vrea.”

După revoluţie, Citroenul a căzut în dizgraţie şi cu greu a scăpat să nu fie devastat de popor. Veche de 26 de ani şi vizibil lăsată pe spate, maşina nu i-a tentat nici măcar pe hoţii cu standardele cele mai joase.

“Am uitat-o descuiată de mai multe ori, chiar şi cu cheile-n contact, dar nimic, toată lumea ştie că a fost a Elenei Ceauşescu”, a declarat actualul proprietar. „Dacă n-o dau nici acum, o fac pachet şi i-o trimit tot Lenuţei, pe insula aia pustie unde încă mai trăieşte cu bărbate-su. Să-l împroaşte din ea cu nisip pe Michael Jackson, că m-am săturat cât l-am auzit la radio în ultimul timp.”

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Dan | Sunday, 28.02.2010 21:00 Social

National Cinematografic