miei_paste_4pfotenVeste proastă pentru românii care aşteptau cu sufletul la gură tradiţionalul drob de miel! Potrivit legislaţiei în vigoare, tăierea mieilor de Paşte este strict interzisă, cetăţenilor fiindu-le permis doar să-i castreze şi să le dea drumul înapoi în stradă. Alternativ, animalele pot fi predate adăposturilor specializate, de unde pot fi adoptaţi de iubitorii celui mai bun prieten al omului, mielul de Paşte.

“Din păcate, anul acesta românii trebuie să se mulţumească cu pui, porc sau binecunoscutul cal”, declară Decebal Popescu, măcelar. “Deşi numărul de oameni muşcaţi este în creştere şi locuitorii cartierelor se plâng că nu pot dormi noaptea de zgomotul lătratului lor, mieii de Paşte sunt ocrotiţi prin lege şi nu mai pot fi tăiaţi, cum era obiceiul până nu demult.”

Odată interzisă tăierea lor, mieii de Paşte s-ar putea înmulţi peste măsură, avertizează însă societatea civilă, în special din cauza pensionarilor care practică ciobănia în faţa blocului. “S-a umplut oraşul de stâne, e plin de miei de Paşte agresivi, unii chiar turbaţi”, se plânge un localnic.

TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Vasile | Friday, 26.04.2013 14:32 Social

National Cinematografic