everest_in_slapiCunoscuţi pentru abilitatea lor de a escalada cele mai periculoase vârfuri echipaţi doar cu bermude şi şlapi, românii nu se dezmint! Cu câteva zile în urmă, un tânăr bucureştean a reuşit să cucerească cel mai înalt pisc din Himalaya într-o asemenea ţinută lejeră, lăsând mărturie generaţiilor viitoare tradiţionala grămăjoară de coji de seminţe şi “Forţa Steaua” gravată în stâncă.

“N-a fost chiar atât de greu”, se laudă Manuel "Bruzli" Rotaru, alpinistul de weekend. “Până la cota 7000 am reuşit să urc cu BMW-ul, iar de acolo, văzând că nu e telecabină, am luat grătarul şi PET-urile de bere într-o sacoşă de rafie. Singurul meu regret e că am cucerit vârful singur: pe piţipoanca mea au recuperat-o şerpaşii după ce a rămas cu un toc înfipt într-o crevasă.”

Despre vârful Everest, Rotaru are numai cuvinte de apreciere: “E mişto sus, e peisaj, e aer curat, zici că eşti la Buşteni, pe Jepi, unde urcam în şlapi când eram puştan. Cum e obiceiul pe munte, am pus o casetă cu Nicu Paleru şi am mâncat un mic şi o sămânţă în cinstea fraţilor mei alpinişti. Apoi m-am întors la maşină, că mă băteau şlapii. ”
beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Wednesday, 08.05.2013 17:59 Social

National Cinematografic