everest_in_slapiCunoscuţi pentru abilitatea lor de a escalada cele mai periculoase vârfuri echipaţi doar cu bermude şi şlapi, românii nu se dezmint! Cu câteva zile în urmă, un tânăr bucureştean a reuşit să cucerească cel mai înalt pisc din Himalaya într-o asemenea ţinută lejeră, lăsând mărturie generaţiilor viitoare tradiţionala grămăjoară de coji de seminţe şi “Forţa Steaua” gravată în stâncă.

“N-a fost chiar atât de greu”, se laudă Manuel "Bruzli" Rotaru, alpinistul de weekend. “Până la cota 7000 am reuşit să urc cu BMW-ul, iar de acolo, văzând că nu e telecabină, am luat grătarul şi PET-urile de bere într-o sacoşă de rafie. Singurul meu regret e că am cucerit vârful singur: pe piţipoanca mea au recuperat-o şerpaşii după ce a rămas cu un toc înfipt într-o crevasă.”

Despre vârful Everest, Rotaru are numai cuvinte de apreciere: “E mişto sus, e peisaj, e aer curat, zici că eşti la Buşteni, pe Jepi, unde urcam în şlapi când eram puştan. Cum e obiceiul pe munte, am pus o casetă cu Nicu Paleru şi am mâncat un mic şi o sămânţă în cinstea fraţilor mei alpinişti. Apoi m-am întors la maşină, că mă băteau şlapii. ”

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Vasile | Wednesday, 08.05.2013 14:59 Social

National Cinematografic