DNA se află, de ieri, în mijlocul unui nou scandal. Un bărbat susţine că a fost reţinut abuziv de un procuror al acestei instituţii, în timp ce ieşea din pasajul de la Universitate ca să iasă pe Magheru.“S-a apropiat de mine şi mi-a zis: Nu vă supăraţi, vă reţin şi eu pentru două secunde, ştiţi cumva unde e restaurantul Burebista?”

Bărbatul povesteşte că i-a cerut atunci procurorului să-i arate un mandat de reţinere, dar acesta nu avea asupra lui niciun document.

 

“Mă ştiam nevinovat, chiar nu-mi dădeam seama ce vrea de la mine. Nu avea la el nici măcar un mandat din ăla de 29 de secunde, aşa cum eliberează judecătorii pentru astfel de acţiuni, practic a venit la mine cu mâinile-n buzunar, naiba ştie ce făcea cu ele, mai ales că era şi puţin cherchelit.”După ce a aflat tot ce voia să ştie despre drumul către restaurantul Burebista, procurorul DNA l-a lăsat în pace pe bărbatul nevinovat.

“Iniţial, a fost vorba de o reţinere pe o perioadă de două secunde, dar, vă spun sincer, m-am uitat pe ceas imediat ce ne-am despărţit şi trecuseră aproape treizeci. Nu e posibil aşa ceva, trăim într-un stat de drept.”

Bărbatul s-a arătat hotărât să denunţe abuzul DNA la Haga, dacă nu îl vor reţine alte treburi în ţară.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Dan | Thursday, 04.03.2010 09:20 Social

National Cinematografic