camere_video_spagaRecunoscută pe mapamond, inventivitatea tinerilor noştri nu are limite! Recent, un elev supradotat din Bucureşti a uimit comunitatea ştiinţifică după ce a inventat şi testat cu succes o şpagă specială, care poate convinge chiar şi camerele de luat vederi automatizate de la Bac să transmită doar imagini favorabile.

“Nu cred că am făcut ceva deosebit”, spune tânărul. Până la urmă, şi camerele de luat vederi au nevoi, să nu credeţi că electronicele o duc mai bine decât profesorii. Cu puţin efort cred că ar putea fi înduplecate chiar şi de o şpagă obişnuită. Dacă o folosesc cu succes la Bac, noua şpagă ar putea intra imediat în producţie de serie.”

“De zeci de ani încercăm să mituim calculatoarele, roboţii şi alte dispozitive, exact ca pe oameni”, au explicat oamenii de ştiinţă. “Vlăduţ ne-a dovedit că se poate. Folosindu-se de o şpagă revoluţionară, pe care nici acum nu o înţelegem complet, a reuşit să dea ciubuc la zeci de camere de supraveghere, care se uitau în altă parte în timp ce el copia la teste, fura bere din supermarket sau mâzgălea pereţi. Un elev american nu ar putea proiecta aşa ceva nici într-o mie de ani.”
Scris de Vasile | Tuesday, 18.06.2013 07:46 Social

National Cinematografic