Eu ştiam că Marele Zid Chinezesc e o construcţie imensă, care cică se vede de pe Lună, însă acum am aflat că arheologilor chinezi le-a luat mai bine de 2000 de ani să-l descopere. Ei tocmai au identificat o nouă porţiune din Zid, ce se întinde pe 137 de kilometri. Şi nu, nu e ştire găsită într-un (scuzaţi expresia) tabloid, ci pe site-ul Realitatea TV. Deci chinezii, indivizii ăia care pictează pe bobul de orez, au avut probleme reale în a identifica un ditamai zidul, înalt de vreo 8 metri şi lat de 6,5 metri.


Singura explicaţie serioasă e că lungime zidului li s-a părut infimă, nedemnă de luat în seamă, în condiţiile în care o familie de chinezi ar ridica 137 de kilometri de zid în 2-3 zile. Hai, plus încă 2 zile, cât le ia să îl transporte de pe vaporul unde-l construiesc pe uscat.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Wednesday, 10.03.2010 13:57 Social

National Cinematografic