A apărut grătarul electronic, aparatul care vă ajută să vă lăsaţi de grătare

Avantajul este că puteţi frige carne şi în zonele în care în mod normal este interzis să faci grătar, cum ar fi la birou, într-un aeroport sau într-o instituţie de stat. Grătarul nu scoate deloc fum ci doar un abur şi se încarcă la priză sau la bricheta maşinii. Cărbunii sunt din plastic, luminaţi cu leduri roşii astfel încât să semene cu cei reali.

Producătorul grătarului electronic spune că acesta este recomandat celor care vor să se lase de făcut grătare dar nu au suficientă voinţă. „Oricine a încercat să se lase de grătar ştie cât de greu este să renunţi de-odată”, spune managerul companiei producătoare. „Cei mai mulţi se apucă de grătar în adolescenţă, din teribilism, iar apoi devin dependenţi de fumul toxic şi de mirosul de carne arsă. Substanţa activă din grătarul electronic substituie aceste elemente toxice şi persoana nu mai simte nevoia să facă grătar.”

Gratarul electronic are şanse să devină un real succes de piaţă, mai ales că unu din trei români e dependent de grătar. Deşi de-abia a fost lansat pe piaţă, clienţii care l-au încercat se declară mulţumiţi de el. „Este foarte bun, mă ajută mult. Eu m-am apucat de făcut grătar în primul an de liceu”, ne spune un fost grătaragiu între două vârste. „Primul grătar l-am făcut la veceu, într-o pauză, cu colegii mai mari. După un an am vrut să mă las, dar n-am reuşit. Am încercat şi alte metode ca să mă las de grătar: plasturi cu fum de cărbuni, gumă de mestecat cu gust de mititei, plus tot felul grătare medicinale, din acelea care put îngrozitor. Degeaba, tot nu m-am lăsat. Le-am mai rărit, dar n-am reuşit să mă las de tot. Acum mai fac grătar cam două-trei pe săptămână, sau la ocazii. În rest nu m-am mai atins de el.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
10 noiembrie 2011 17:10

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult