A apărut un haiduc care jefuiește bogați în Mamaia și dă la săraci în Costinești

Fenomen de tip fanariot, care n-a mai fost văzut de 200 de ani pe litoral! Un haiduc le aține calea cațaonilor de bani gata din Mamaia și le saltă pungile cu galbeni. Același haiduc, supranumit Mihnea Haiducul, a fost semnalat și la Costinești, unde le împarte săracilor, cu dărnicie, agoniseala prăduită de la bogați.

Când vine haiducul în Costinești e sărbătoare, toată lumea știe că-și va permite o șaorma sau o gogoașă în seara aia. Cei mai încântați sunt vloggerii, cei mai săraci oameni de pe litoral: ”Dacă n-ar fi Mihnea haiducul, am trăi doar cu ce găsim prin tomberon în spatele teraselor”. În Costinești au apărut și balade despre Mihnea Haiducul, care oprește rădvanele boierești aduse din Germania, și le pune iataganul la gât fanarioților plini de bani, în general furați din dregătorii la stat.

Mihnea Haiducul apare la ceas de seară în parcările din Mamaia, unde desumflă o roată de Merțan și așteaptă burtoșii, cărora le cere o taxă de solidaritate cu șerbii amărășteni, legați de glie în Costinești. Dacă se confruntă cu un refuz, Mihnea Haiducul scoate flinta cu aer comprimat și burtoșii, panicați, scot banii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
29 iunie 2021 11:26
Citește mai mult despre: Costinești haiduc mamaia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult