A apărut un nou semn de circulație pe DN1: ”Cedează nervos”

Modificare de ultimă oră a Codului Rutier. Șoferii care circulă pe DN1 sunt obligați să respecte un nou semn de circulație, ”Cedează nervos”. Acesta are forma unui triunghi roșu, cu vârful orientat în sus și în interior este conturul unui humanoid exasperat, care își smulge părul din cap, din cauza traficului.

Poliția Rutieră a amplasat deja indicatorul în zonele critice de pe DN1 și a anunțat că amenzile sunt drastice: ”Dacă vă prindem că nu claxonați ca disperații și nu faceți o criză de nervi în dreptul indicatorului, vă dăm o amendă și vă suspendăm permisul, așa că oricum o să cedați nervos. E alegerea voastră cum o faceți”, confirmă agentul de circulație Robert Acrișor.

Încă nu e clar dacă în dreptul indicatorului trebuie să cobori din mașină și să te uiți lung în față, să vezi de ce nu se mișcă coloana, nici dacă se impune să spargi telefonu când vezi că urmează un ”cedează nervos” în față, și mai ales nici dacă pasagerul poate ceda nervos în locul șoferului, sau dacă primesc puncte în plus dacă cedează nervos împreună.

Șoferii îi acuză pe polițiști de nesimțire: ”Au pus indicatorul în cascadă în Comarnic și trebuie să cedez nervos de 7-8 ori în 500 de metri. Cum să mai cedez nervos, când eu iau 3-4 pastile de Xanax înainte să mă urc la volan, ca să nu fac infarct de nervi? Nu e corect”, spune un șofer.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
17 august 2020 05:08
Citește mai mult despre: DN1

Alte articole

Vezi mai mult