A fost descoperit Fosilozaurul, un dinozaur dezordonat care-şi lăsa oasele peste tot

Cercetătorii britanici au descoperit motivul pentru care în ultima vreme apar fosile de dinozaur în cele mai neaşteptate locuri. Aparent, asta se datorează Fosilozaurului, o specie de dinozaur care pe unde umbla, pe acolo îşi lăsa oasele.

Conform paleontologilor, Fosilozaurul era un dinozaur de talie medie, foarte răspândit în urmă cu 60 de milioane de ani. Numeroasele schelete descoperite în ultima vreme ne arată că Fosilozaurul avea oase din belșug. Dinozaurii carnivori evitau să-l mănânce, tocmai pentru că era plin de oase.

Spre deosebire de restul dinozaurilor, Fosilozaurul nu se înmulțea prin ouă, ci direct prin oase. El își făcea o vizuină în pământ și acolo își depunea oasele, pe care le păzea apoi de prădători. Dealtfel, singurul său dușman natural era Tiranozaurul Rex. Acesta cum prindea un fosilozaur imediat îl mânca. Dacă nu putea să mănânce tot, atunci mai îngropa câte un os ca să-l mănânce mai târziu.

Oamenii de știință cred că dispariția dinozaurilor carnivori se datorează alimentației lor dezechilibrate, pentru că dinozaurii mâncau gras și crăpa ficatu-n ei. Mulți dintre ei intrau la regim și mâncau doar dinozauri ierbivori, până ajungeau numai piele și os. O altă explicație a faptului că astăzi nu mai vedem dinozauri este că nu se mai găsesc piese pentru ei.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
21 iulie 2012 10:07

Alte articole

Vezi mai mult