A fost lansat un RCA low-cost care acoperă doar bara față și un far

Pentru că una din trei mașini înmatriculate în România nu are RCA, o companie de asigurări a lansat RCA-ul low cost, care acoperă doar anumite daune, adică cele mai frecvente, produse la tamponări ușoare. La constatarea amiabilă low-cost, șoferul vinovat menționează doar bara față și unul din faruri, iar șoferul lovit din spate va fi despăgubit exact cu suma plătită de asigurat, adică 50 de lei pe an.

Asiguratul alege unul din faruri, de obicei cel din stânga, care se sparge cel mai frecvent la tamponări. În cazul în care un șofer tamponează mai multe mașini pe an, mai dă câte 50 de lei, având însă și opțiunea să se bată cu celălalt șofer și cel învins să fie declarat vinovat.

Noul tip de RCA poate fi achiziționat și în rate de câte 5 lei pe lună, sau trimestrial, sub forma unui pachet de țigări direct la broker. ”Acest tip de RCA va rezolva și problema accidentelor, dar și problema despăgubirilor. Marele avantaj e că la amiabil ai voie să vii cu o rangă, ceea ce schimbă semnificativ gradul de vinovăție”, spune directorul ASF, Viorel Dobe.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
17 mai 2022 16:56
Citește mai mult despre: accident RCA

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult