Ritkán közlünk komoly szöveget a TNR oldalán. Még ritkábban olyan nyelven, amelyet nem értünk. Bárkit és bármit kifigurázunk, még magunkat is – ez határoz meg minket. Néha azonban, amikor a sajtószabadságot brutálisan megtámadják, készen állunk sorsközösséget vállalni az áldozatokkal.

protest_presa_ungaria.jpeg Azt szeretnénk üzenni az Index.hu újságíróinak, hogy mellettük állunk a véleménynyilvánítás szabadságáért folytatott küzdelmükben. Különösen azért, mert saját tapasztalatból tudjuk, mit jelent, amikor a politikum megpróbálja korlátozni a véleménynyilvánítás szabadságát.

Ugyanolyan jól tudjuk azt is, hogy egy politikailag ellenőrzött sajtó mennyire káros a társadalomra – sajnos, túl sok erre a példa Romániában. Ezért is azt szeretnénk, hogy továbbra is ellenálljatok a nyomásnak, és őrizzétek meg drága áron megszerzett szabadságotokat. Amikor a kritikus hangokat elnémítják, maga a demokrácia is veszélybe kerül.

És amikor mindez elmúlik, és a véleménynyilvánítás szabadsága ismét megfelelő helyére kerül a társadalmon belül, találkozzunk mindannyian a román-magyar határnál. Ti hoztok néhány kürtőskalácsot, mi pedig igazi román pálinkával fogadunk Titeket!

A TNR szerkesztősége

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de TNR | Tuesday, 28.07.2020 15:29 Social

National Cinematografic