A venit popa şi n-ai deschis? Nicio problemă. Taxa de bobotează va fi trecută la întreţinere

Nu ai scăpare. Când nu primești popa pe ușă, tot găsește el o cale să-ți ia banii! Cei care n-au deschis preotului au avut surpriza să constate la avizier o taxă ”simbolică” de 100-150 RON, adăugată la întreținere.

O nouă premieră la calculul întreținerii e că pe lângă penalizări se vor plăti și dobânzi, pentru că nevoile Bisericii sunt mari. La achitarea parțială, se plătesc mai întâi banii pentru biserică, și abia pe urmă pentru cheltuielile blocului.

Enoriașii care n-au deschis se plâng însă că factura la bobotează e umflată: ”Mie mi-a băgat 17 milioane, pentru fiecare dată când a venit. Un vecin are 130 de milioane, că popa i-a pus un milion taxă pentru fiecare dată când a sunat la ușa lui”, spune Marian Coltea, din Berceni.

Biserica nu a comentat declarațiile și îndeamnă credincioșii să plătească la timp: ”La 3 luni de restanțe, enoriașul să nu fie surprins dacă vin noaptea peste el 3 îngeri și-l bat cu ranga până le dă banii”, a spus Patriarhul.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
8 ianuarie 2017 08:01
Citește mai mult despre: biserica Boboteaza intretinere preot

Alte articole

Vezi mai mult