Absolvenţii de facultate români, refuzaţi de societate. Li se spune mereu: “Nu, nu vreau cartofi”

Au investit ani din viață în educație – și sume importante din bugetul părinților – și pentru ce? Ca să fie priviți în societate ca ultimii oameni și să nu primească nici cea mai mică urmă de respect. Nu de puține ori absolvenții de studii superioare se plâng de lipsa de politețe a românilor care răspund brutal, aproape de fiecare dată, „nu, nu vreau cartofi”.

„Am făcut jurnalismul la SNSPA, am și un master în științe politice și am oareșce așteptări de la mine. Așa că, atunci când îi recomand românului «pentru doi lei în plus primiți extra bacon» mă aștept să fiu luat în seamă, nu privit cu ură și dispreț. Dar, asta e, asta-i societatea, asta-i România”, a explicat Robert Acrișor, un tânăr cu studii superioare care nu primește suficient respect.

Absolvenții mai spun și că școala nu-i pregătește suficient pentru realitățile din piața muncii. „În facultate am făcut antropologie, literatură comparată și semiotică. În niciunul din cursurile astea nu spune după câte porții se aruncă uleiul. Stați puțin, «dublă, te rog, merci», deci în nici un curs din acestea nu înveți nimic util. E adevărat, pot să traduc meniul în 4 limbi de circulație internațională, dar șeful mi-a zis că dacă mai fac asta în loc să adun tăvile mă dă afară”, a declarat și Cristina Rusu, o masterandă în limbi străine din București.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

21 aprilie 2016 13:04
Citește mai mult despre: facultate McDonalds

Alte articole

Vezi mai mult