Acceleratorul de particule, amendat de poliţişti pentru depăşirea vitezei legale

Poliţiştii elveţieni au dat dovadă de exces de zel şi au amendat institutul care are în administrare acceleratorul de particule LHC de la Geneva. Poliţiştii s-au autosesizat după ce li s-a citit din presă că mai multe particule au atins viteze apropiate de cea a luminii.

„Dom’le, eu credeam că oamenii de ştiinţă sunt deştepţi, dar nu-i aşa. Eu nici nu ştiam că ei au particule care circulă cu viteze atât de mari, că nu i-am prins niciodată pe radar. Dar inconştienţii, că altfel nu pot să le spun, s-au lăudat în presă cu vitezele pe care le-au atins”, a explicat şeful Poliţiei din Geneva.

Mai exact, acestuia i s-a spus că particulele au atins viteze apropiate de cea a luminii. „Nu ştiu exact care e viteza luminii, dar ştiu sigur că e mai mare decât viteza legală. Atâta şcoală am şi eu. Mai mult, am înţeles că, tot din cauza vitezei, au avut loc aproximativ 600 de coliziuni pe secundă. Aşa că ne-am autosesizat şi le-am dat o amendă s-o simtă, să nu le mai ardă lor de viteze peste limita legală”, a detaliat şeful Poliţiei locale.

Pe lângă plata amenzii, cercetătorii implicaţi în proiect au fost anunţaţi că în termen de 24 de ore au obligaţia să declare toate coliziunile care au avut loc între particule. „Dacă vor repara particulele avariate fără să obţină dovadă de la Poliţie, vor primi o nouă amendă”, a ameninţat poliţistul.

Scris de Calin
21 martie 2011 18:03

Alte articole

Vezi mai mult