Accident groaznic în Sibiu. S-a rupt un dig la acumularea de zer de lângă Miercurea Sibiului

Neglijenţa sibienilor producători de brânză a produs un prăpăd de proporţii mioritice în judeţul Sibiu, după ce un dig de la acumularea de zer de lângă Miercurea Sibiului s-a rupt, deversarea de zer afectând mai multe localităţi.

Din nefericire zerul a rupt digurile şi de la alte acumulări de lactate, rezultatul fiind o catastrofă pentru oamenii din zonă.

„M-am trezit pe la 5, am simţit un miros puternic de oaie. Când am ieşit în curte am crezut că a nins, toată gospodăria era albă. M-am uitat mai atent şi era urdă peste tot”, relatează Gheorghe T, din Miercurea Sibiului.

Potrivit localnicilor, autorităţile au intervenit foarte greu, carosabilul fiind deosebit de alunecos, din cauză că era acoperit cu un strat gros de smântână.

„A fost un tsunami de chefir înalt de 2 metri!”, se plânge Mioara Papuc, din Miercurea Sibiului. Şi alţi săteni au fost afectaţi: „Mie mi-a înecat porcii, toată gospodăria pute a lapte de oaie. Am încercat să salvez găinile, dar când mă agitam prin lapte ieşea la suprafaţă untul, care mă îngreuna. E un coşmar”, susţine Decebal Popescu, un alt sătean sinistrat.

În cele din urmă pompierii au ajuns la oamenii sinistraţi şi le-au dat câte o lingură de lemn şi câte o mămăliguţă, sfătuindu-i să ajute şi ei la strângerea produselor lactate deversate.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
27 august 2013 03:08

Alte articole

Vezi mai mult