Accidentul aviatic de la Smolensk a fost un act terorist

Biroul de investigaţii al TNR a aflat pe surse că accidentul aviatic de la Smolensk în care a fost implicat avionul prezidenţial polonez a fost, de fapt, un atentat terorist. Se pare că fraţii Kaczynski au dorit să se răzbune astfel pe ruşi pentru măcelul de acum 70 de ani de la Katyn.

Sursele noastre susţin că gemenii de la Varşovia s-au inspirat din atentatele din 11 septembrie, când au fost lovite de avioane cele două turnuri gemene din New York.

Conform unor demnitari polonezi care au dorit să-şi păstreze anonimatul (deşi oricum nu intenţionam să-i întrebăm de nume), gemenii Kaczynski au fost auziţi spunând cu câteva zile înainte de atentat: „Vom rade pădurea aia de pe faţa pământului! Vor cădea şi copaci nevinovaţi dacă e nevoie!” Şi doar lipsa unui avion off-road sau măcar a unuia off-air i-a împiedicat pe polonezi să radă toată pădurea.

Există şi o altă versiune, care susţine că iniţial avionul trebuia să lovească turnurile de control gemene din Smolensk, dar pilotului i-a zburat mintea în altă parte şi a lovit copacii gemeni din pădurea de lângă aeroport.

O informaţie de ultimă oră, încă neconfirmată, spune că unii dintre pasageri erau vii după prăbuşire, dar i-a „rezolvat” Putin, mai ales că tocmai aflase că accidentul a fost, de fapt, un atentat terorist. „Gaura din ceafă nu are nici o legătură cu moartea lor. Au murit la impactul cu solul” a declarat premierul rus.

După ce a dat asigurări că va întări securitatea în pădure, ca să nu mai intre orice avion acolo, Putin a încheiat spunând că în locul unde erau copacii gemeni va fi amplasată o rază de lumină, după modelul turnurilor gemene.

Conspiraţioniştii susţin că accidentul a fost pus la cale de ruşi

Au apărut însă şi teorii ale conspiraţiei aberante, fără nici o urmă de verosimilitate, care susţin că accidentul a fost pus la cale de ruşi. Cel mai bun indiciu în acest sens este considerat de conspiraţionişti faptul că de anchetă se ocupă Putin, un fost membru KGB.

De ce era copacul camuflat cu frunze dacă ruşii n-au nici o legătură cu accidentul de la Smolensk?” se întreabă retoric adepţii acestei idei. În plus, conspiraţioniştii susţin că în copacul de care s-a lovit avionul prezidenţial era un cuib de mitralieră. „Preşedintele Kaczynski zboară acum printre îngeri doar din cauza ruşilor!” acuză aceştia.

Putin a fost evaziz în momentul în care l-am întrebat despre versiunea conspiraţioniştilor: „Mă leşi cu leşii ăştia!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
14 aprilie 2010 12:08
Citește mai mult despre: accident atentat avion Putin terorism

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult