Adevărat credincios! Un bătrân face cruce și celorlalți călători din RATB la trecerea pe lângă biserici

Dacă s-ar acorda premiul Nobel pentru credință, pensionarul bucureștean Teodosie Popescu l-ar câștiga fără probleme an de an. Deși nu mai este în putere, bătrânul de 78 de ani face zilnic efortul de a-i închina pe toți cei cu care se nimerește în RATB, în drumul zilnic către piață. Practic, în dreptul fiecărei biserici – și sunt multe – acesta merge la fiecare călător în parte și îi face trei cruci largi, chiar dacă mulți opun rezistență.

“Îi văd în fiecare zi pe tinerii ăștia cu mâinile în buzunare, sau, mai rău, ținând o carte, în loc să se închine, așa cum e normal. Trăim într-o societate depravată, în care oamenii nu își fac cruci ostentative la fiecare trecere pe lângă o biserică. Încerc din răsputeri să schimb asta. Azi nici măcar nu am treabă în oraș, am ieșit doar să fac cruci păgânilor”, spune Teodosie Popescu.

Gesturile de credință ale pensionarului au efecte extreme asupra călătorilor. “M-a exasperat, pur și simplu. În fiecare zi, în 15 minute cu tramvaiul până la muncă, mi se fac 174 de cruci, câte una pentru fiecare biserică întâlnită în cale. Aș prefera să am de-a face cu zece controlori, dar nu cu acest bătrân”, spune o călătoare revoltată.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Scris de Luchian
2 noiembrie 2016 12:23
Citește mai mult despre: calatori cruce pensionari RATB

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult