Paștele este una dintre cele mai importante sărbători pentru români, și pe bună dreptate: este ziua din an în care celebrăm inventarea salatei de boeuf, motivul pentru care această sărbătoare este atât de îndrăgită. Iar duminica asta celebrăm 1985 de ani de la apariția miraculosului produs.

masa_tacerii_boeuf.jpg ”Un eveniment care a marcat istoria Europei Occidentale mai mult decât oricare altul”, după cum bine apreciază reputatul istoric Decebal Popescu. ”Legenda spune că prima salată de boeuf a fost făcută în anul 33 e.n., de către un anume Iisus, care le-a gătit-o prietenilor săi apropiați, în număr de 12. Toți au fost de acord că e de-a dreptul divină și au devenit ulterior apostolii salatei de boeuf.”

Din păcate, Iisus nu a putut să se bucure pe deplin de rețeta divină pe care a inventat-o. ”Un anume Iuda l-a lăudat pe Iisus în fața romanilor pentru salata lui de boeuf, așa că Iisus a fost capturat de romani și obligat să le spună și lor rețeta. A refuzat, însă, așa că romnaii s-au răzbunat și l-au crucificat”, a povestit Decebal Popescu.

Scris de Calin | Monday, 02.04.2018 18:52 Social

National Cinematografic