Mulți români au crezut că motivul pentru care au fost închise școlile a fost protejarea elevilor. Nimic mai fals, are cine să aibă grijă de elevi. Adevărata problemă au fost profesorii, care sunt prea săraci să aibă haine groase să vină la școală. 

profesor-palton-scoala.jpg

„Ce treabă să avem noi cu elevii, ce contează ăia? V-ați uitat vreodată dimineața la o școală, elevii vin cu mașina, îi aduc părinții. Sunt bine îmbărcați, bine hrăniți. Profesorii vin cu autobuzul, pe gerul ăsta te riști să-i dai afară din casă!?”, a declarat inspectorul general adjunct Decebal Popescu. 

O statistică tristă arată dotarea slabă a învățământului în acest caz. Conform datelor oficiale avem doar un palton la fiecare trei profesori, o mănușă de fiecare și o căciulă la 2,5 profesori. Salariul de bază în învățămând este echivalentul a două senvișuri pe zi, un profesor reușind să economisească bani să-și cumpere un palton în cinci ani. Excepție fac profesorii care dau meditații, care reușesc să-și cumpere și palton și căciulă după numai un an de muncă. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Tuesday, 27.02.2018 10:46 Social

National Cinematografic