Adevărul despre criza bursieră! Patriarhul Daniel ar fi apăsat din greşeală pe SELL

Haosul de astăzi de pe pieţele financiare se pare că nu işi are originea în slăbiciunile economiei chinezeşti sau în retragerea de bani de către fondurile de investiţii, aşa cum credea toată lumea. Un document publicat în premieră de Financial Times arată că semnalul crizei a fost dat de un ordin al BOR prin care a vândut titluri de stat chinezesti in valoare de 3 miliarde de euro.

„Ne-a luat pe toţi prin surprindere. Urma să deschida Wall Street, cînd piata a aflat de acel ordin de vanzare al BOR. În mod normal nu se ştie ordonatorul, dar la suma asta de bani, era clar că erau ei. Dacă ar fi fost un fond de investiţii lumea nu se panica, dar fiind vorba de BOR, investitorii s-au îngrămădit să scape de ele pentru că se ştie că BOR nu ar vinde niciodată în pierdere”, explică Decebal Popescu, analist la Morgan Stanley.

 Surse din cadrul BOR declară că nu a fost vorba de o analiză care a stat la baza acelui ordin, ci de faptul ca CEO-ul companiei, IPS Daniel, nu este încă familiarizat cu noul software cu care lucrează BOR. „Dani tot încerca să vadă cât a câştigat de la începutul anului cu titlurile chinezesti şi a apăsat pe toate butoanele, printre care şi cel pentru vânzarea acţiunilor”, a explicat Robert Acrişor, Senior Asset Manager în cadrul BOR Investment Banking.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
24 august 2015 16:07
Citește mai mult despre: bursa Patriarhul Daniel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult