Adevărul Holding pune întrebări trăznite: a învins Mihai Viteazul la Călugăreni?

După serialul “Adevărul despre revoluţie”, un fel de “Tânăr şi neliniştit” al trustului lui Patriciu, Adevărul Holding lansează o nouă provocare, în revista Historia: “a învins Mihai Viteazul la Călugăreni?” TNR a tratat cu maximă seriozitate această întrebare şi a consultat mai mulţi reputaţi istorici, majoritatea şcoliţi în studiourile OTV. În plus, am obţinut şi un interviu incendiar cu un fost Mihai Viteazul, Gigi Becali.

Păreri împărţite printre istorici: unii spun victorie, alţii bulan sau chiar blat!

Adrian Coroianu: „Lupta a fost câştigată de români, însă e deplasat să afirmi că Mihai Viteazul a învins la Călugăreni. Meritele aparţin predecesorului său, îmi scapă acum numele. Spun asta pentru că oştenii au fost formaţi de precedentul conducător, nu de Mihai Viteazul. Automatismele de luptă care au asigurat victoria existau dinaintea lui Mihai. Plus că oricum, principalul merit într-o bătălie câştigată este al oştenilor, nu al conducătorului. Deci la întrebarea « A învins Mihai Viteazul la Călugăreni?» răspunsul meu este un «Nu!» hotărât”.

Nicolae Jder: „Bătălia de la Călugăreni a fost una ciudată. Impresia mea e că turcii turcii i-au subestimat pe români şi au venit cu rezervele la Călugăreni. Rezerve mult sub valoarea titularilor, se subînţelege. Nu ştiu, poate îi interesa mai mult campania internă, nu cea europeană. La Călugăreni a fost blat, turcii au făcut non-combat.”

Ulea Călugăreanu: „Dom’le, a fost bulan. Dacă s-ar rejuca bătălia de 10 ori, de 10 ori ar câştiga turcii. Nu ştiu din ce motive, dar turcii au prins o zi mai proastă. Iar ai noştri şi-au dorit mai mult victoria. Din punctul meu de vedere bătălia n-a fost câştigată de ai noştri, ci pierdută de turci. A contat enorm şi faptul că turcii fumau ca turcii, ceea ce, se ştie, nu face bine la performanţă. Aţi văzut doar Moţi, de când bagă trei pachete de ţigări pe zi nu mai joacă nimic. La fel şi turcii. Da’ bulan, nebulan, în istorie rămâne că Mihai a ieşit învingător la Călugăreni.”

Demersul Historia, un fel de Recursul bătăliei copiat de la Ioaniţoaia

Andrei Ioanide: „Hai, dom’le, voi vă luaţi după ăştia ai lui Patriciu. Ce fel de întrebare e asta? Ăştia ce vor să facă? Vor să-l copieze pe Ioaniţoaia, să facă «Recursul Bătăliei»? Te pomeneşti că a câştigat Mihai Viteazul, iar pe reluare s-a constatat că au bătut turcii! Sau că lupta a fost câştigată la mijlocul cîmpului de bătălie? Vrea probabil şi şeful de Historia, Cristoiu, să fie un fel de Crăciunescu, să zică că reluările au demonstrat că turcii au simulat grosolan… că nici măcar nu erau atinşi de săbii şi se văietau pe jos… că se vede fanta de lumina şi n-a fost contact. Astea sunt prostii!”

Gigi Becali: „Zi-le ălora de la Historia să-mi sugă p**a”

Recunoscut pentru faptul că în trecut i-a purtat numele lui Mihai Viteazul, Gigi Becali a fost întrebat de reporterii noştri ce crede despre demersul celor de la Historia. Redăm integral conversaţia telefonică, cu precizarea că cel care a închis primul telefonul a fost Gigi Becali.

TNR: Domnule Becali, cei de la Historia au lansat o întrebare: „A învins Mihai Viteazul la Călugăreni?” Dumneavoastră ce credeţi?
Gigi Becali: Băi hahalero, care eşti tu hahaleră, cum să-l bată turcii pe Mihai Viteazul? Păi io, Gigi Becali, am fost înainte Mihai Viteazul, crezi că îmi luam numele lui dacă pierdea cu turcii? Pe turci i-am bătut şi eu cu Steaua, am bătut Galatasaray, am bătut Fenerbahce… Zi-le ălora de la Historia să-mi sugă p**a dacă pun astfel de întrebări. Şi ei, şi tu!
TNR: Domnule Becali, eu nu m-am luat de dumneavoastră, pur şi simplu v-am pus o întrebare istorică…
Gigi Becali: Atunci să-mi sugi p**a pe partea istorică.
TNR: ‘te-aş în g…”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
27 aprilie 2010 10:15
Citește mai mult despre: Adevarul Becali istoria mihai viteazul

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult