„Adevărul” tratează subiecte politice, doar că n-o ştie

De cînd a început campania electorală, tot îi aud pe cei de la Adevărul spunînd că ei se distanţează de zona politică, că pînă după turul doi al alegerilor prezidenţiale nu vor mai trata subiecte politice. Mă rog, le rămîne spaţiu în ziar pentru mai multe subiecte tîmpite decît de obicei, dar nu asta e principala problemă. Probleme majore ar fi vreo trei. Minim!

Odată, că strategia asta e de proşti. Să te consideri cotidian naţional şi să refuzi abordarea subiectelor politice fix în timpul campaniei electorale e ca şi cum ai produce mingi de fotbal ovale. Sau ca şi cum Patriciu, că tot e patron la Adevărul, s-ar apuca să vîndă la pompele Rompetrol exclusiv benzină pentru încărcat brichete. Societatea capitalistă e dependentă de politic deja de ceva vreme –  cam de cînd a apărut ea, mai exact. Singurul motiv pentru care poţi invoca dezinteresul ar fi că nu te duce capul.

 

Apoi, Adevărul e coleg de trust cu Click!. Să împarţi acelaşi patron, acelaşi sediu, pe alocuri chiar şi aceeaşi redactori cu Click!, şi totuşi să te imaginezi un fel deontolog suprem, mi se pare extrem de indecent. Colegii tăi de trust dau femei dezbrăcate în pagina în care se anunţă decesul cuiva (am văzut odată fata de la pagina 3 crăcăcită în pagina de dreapta, în timp ce în pagina de stînga era o imagine cu două individe spînzurate, blurată cît să nu ratezi nici un detaliu), iar tu eşti o fire atît de sensibilă încît te deranjează subiectele politice! Pare că au lansat campania asta mediatică anti-politică doar pentru a scuza lipsa de idei a ălora de la marketingul lor.

În fine, cea de-a treia şi de departe cea mai interesantă e faptul că cei de la Adevărul bagă ştiri politice în ziar. Din două una: ori sînt ipocriţi (una zic, alta fac), ori sînt extrem de proşti (nu deţin nici măcar noţiuni elementare, cît să se prindă ce e ştire politică şi ce nu). Eu înclin spre ambele variante.

adevarul_si_politica

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
4 noiembrie 2009 23:37
Citește mai mult despre: Adevarul alegeri Click Patriciu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult