Normele europene de protecție a datelor personale sunt o mană cerească pentru gherțoii de la volan din România. Mulți șoferi au început să-și scoată plăcuțele de înmatriculare, invocând GDPR.cocalar_placute_duble_inmatriculare.jpg

”Dacă aş lăsa numerele ar putea afla orice poliţist că eu conduceam maşina cu 200 la oră prin localitate şi risc să fiu amendat. Dacă nu am numere, nu știe nimeni și pot să folosesc banii la ceva mai folositor, de exemplu la curve sau la păcănele”, spune Marian, șofer român.

De asemenea, șoferii spun că dacă scot numerele pot parca fără emoții pe locurile destinate persoanelor cu handicap, sau pot lăsa mașina pe linia de tramvai. ”Cu GDPR, aceste probleme cu legea se anulează”.

Șoferii spun că păstrarea plăcuțelor le-ar putea aduce grave prejudicii de imagine: ”Dacă mă dă la TV că am călcat pe cineva pe trecerea de pietoni? Poate se uită mama! Fără plăcuțe pot să fug de la locul accidentului și apoi să spun că mașina a fost furată. Apoi polițiștii bagă la pușcărie vreun amărât din lista lor de recidiviști și eu scap”, a declarat un alt șofer.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Wednesday, 05.12.2018 10:38 Social

National Cinematografic