Adio analfabeți la volan! Mașinile vor porni doar după comentarea unui text la prima vedere

Ministerul de Interne a luat în sfârşit o decizie prin care se va limita prezenţa analfabeţilor la volan. Codul Rutier va fi modificat în aşa fel încât maşinile să nu mai pornească decât dacă şoferul comentează un text literar la prima vedere.

Maşinile vor fi prevăzute cu un aparat din care şoferul va extrage număr de bilete cu subiecte literare, care vor fi înlocuite anual, o dată cu inspecţia ITP. Subiectele vor fi variate, însă “dificultatea nu va depăşi nivelul de la BAC”, potrivit comunicatului Poliţei.

„Am avut noroc, mi-a picat Moromeţii. Dar când am început să spun despre Ion şi Ana şi blestemul iubirii de Zburător şi drama lui Ienăchiţă Văcărescu la Dacia Literară, s-au aprins avariile şi maşina mi-a spus că sunt picat. Am vrut să mai trag un bilet, dar maşina a sunat la Poliţie şi mi-au suspendat permisul. O să mai încerc, am o pilă la un service”, spune Robert Acrişor, şofer incompetent.

Deşi mulţi şoferi se mai descurcă şi reuşesc să comenteze bine textele, se estimează că traficul va scădea cu până la 80%, mai ales în Bucureşti şi Ilfov, zone renumite pentru analfabetism rutier.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
29 mai 2014 11:05

Alte articole

Vezi mai mult