Adio, dosar cu şină. Instituţiile vor putea cere doar dosar plic, cu găuri, cu buzunar sau cu copci

Adio, dosar cu şină! După adoptarea legii privind debirocratizarea, instituţiile statului nu vor mai putea cere acest tip de dosar niciunui cetăţean.

Începând de mâine, singurele tipuri de dosare care vor putea fi solicitate de autorităţi sunt dosarul plic, dosarul cu găuri, dosarul cu buzunar, dosarul încopciat, dosarul cu şoricei, mapa cu şnuruleţe sau biblioraftul.

Mai mult, în virtutea descentralizării, fiecare ghişeu îşi va putea alege forma preferată de dosar. „Ne-am plictisit de dosarul cu şină, vrem şi noi puţină varietate, ce mama mă-sii. De acum încolo, la ghişeele 3 şi 4 se vine cu un dosar cu elastic marca Herlitz, modelul albastru ultramarin cu desen cu girafă simpatică. La ghişeele 1, 2 şi 5 e acceptat doar dosarul suspendat cu burduf din polietilenă 75% reciclată”, precizează Doiniţa, funcţionar ANAF Ilfov.

„Am dat dispoziţie ca în papetării să se găsească doar dosare cu şină”, adaugă un vice-suplinitor al adjunctului purtătorului de cuvânt al Biroului de Debirocratizare din cadrul Departamentului de Simplificare a Lucrurilor.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
5 iulie 2023 15:56

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult